prof. mr. M.F.H. (Marianne) Hirsch Ballin
Marianne Hirsch Ballin is hoogleraar Straf- en strafprocesrecht aan de VU Amsterdam, advocaat bij Pels Rijcken en redactielid van Boom Strafblad.

prof. mr. P.A.M. (Pieter) Verrest
Pieter Verrest is hoogleraar Straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en lid van de redactie van Boom Strafblad.
  • Samenvatting

      De redactie van Boom Strafblad acht het aangewezen het eerste nummer van 2024 te wijden aan het nieuwe Wetboek van Strafvordering. Wij doen dat door vier onderdelen van het nieuwe Wetboek van Strafvordering te belichten die onzes inziens (meer) debat of verdere exploratie verdienen. Het gaat om: 1) data-analyse in het nieuwe Wetboek van Strafvordering (met bijdragen van Huisman en Stal); 2) de beweging naar voren (met bijdragen van Groos en Ruiter en Van der Meij; 3) de inbedding van de taken en verantwoordelijkheden van het Openbaar Ministerie in het nieuwe Wetboek van Strafvordering (met bijdragen van Mevis en Bonnes); en 4) de digitalisering van de strafrechtspleging (met bijdragen van De Wilde en Kramer). We hebben telkens gezocht naar zowel een wetenschappelijke visie als een visie vanuit de praktijk. Elke thema wordt geïntroduceerd en in perspectief geplaatst door een inleidende bijdrage van onze hand.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.