Onderneming en Financiering

Case

Medezeggenschap in herstructurerings- en insolventieprocedures: het faillissement (deel 1)

Trefwoorden Faillissementswet, ondernemingsraad, werknemersbelangen, adviesrecht, informatierecht
Auteurs J.M.W. Pool en J.M.G.J. Boon
DOI
Auteursinformatie

J.M.W. Pool
Mr. dr. J.M.W. (Jessie) Pool is als universitair docent ondernemings- en insolventierecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht (afdeling Ondernemingsrecht) van de Universiteit Leiden.

J.M.G.J. Boon
Mr. drs. J.M.G.J. (Gert-Jan) Boon is als onderzoeker en docent herstructurerings- en insolventierecht verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht (afdeling Ondernemingsrecht) van de Universiteit Leiden.
  • Samenvatting

      De rol van medezeggenschap is bij de totstandkoming van de verschillende herstructurerings- en insolventieprocedures onderbelicht gebleven. In dit vierluik bespreken de auteurs hoe de ondernemingsraad werknemersbelangen kan behartigen binnen (1) het faillissement, (2) de surseance van betaling, (3) de pre-pack en (4) de akkoordprocedure buiten faillissement en surseance van betaling (ook: WHOA-traject). Zij bespreken de verschillen tussen de medezeggenschaps­regimes in de verschillende procedures en concluderen dat de rol van medezeggenschap in herstructurerings- en insolventieprocedures meer aandacht verdient om ook ten tijde van financieel zwaar weer werknemersbelangen effectief te kunnen behartigen. In deze bijdrage (deel 1) wordt ingegaan op de rol van medezeggenschap bij de afwikkeling van faillissementen.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 17,50 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 17,50 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.