Tijdschrift voor Civiele Rechtspleging

Article

De procesrechtelijke gevolgen van het overlijden van een natuurlijk persoon in een civielrechtelijke dagvaardingsprocedure

Trefwoorden Schorsing, Artikel 225 Rv, Executeur, Deformaliseringstendens, Artikel 53 Rv
Auteurs Ruben van Dijken
DOI
Auteursinformatie

Ruben van Dijken
Mr. drs. R. van Dijken is advocaat bij Houthoff te Amsterdam en verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht (CNR) van de Radboud Universiteit Nijmegen.
  • Samenvatting

      Deze bijdrage gaat in op de procesrechtelijke gevolgen van het overlijden van een natuurlijk persoon voorafgaand, tijdens en na een aanleg. De auteur formuleert vijftien aandachtspunten waarmee men rekening moet houden. Hoewel het overlijden van een natuurlijk persoon tot complexe procesrechtelijke vragen kan leiden, is tegelijk ook een deformaliseringstendens zichtbaar die ervoor zorgt dat fouten en vergissingen niet altijd fataal hoeven te zijn, en dat formele obstakels niet altijd in de weg hoeven te staan aan een praktische oplossing. Aan het slot van de bijdrage volgen enkele reflecties op het huidige raamwerk.

Om de rest van dit artikel te lezen moet u inloggen



Heeft u een registratiecode ontvangen maar nog geen toegang? Activeer dan hier uw code.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Nieuw wachtwoord aanvragen.

Toegang tot dit losse artikel kopen

Voor een vast bedrag van € 19,75 (excl. btw) koopt u 24 uur online toegang tot dit artikel. Met deze 24 uur toegang kunt u een artikel online raadplegen en in PDF downloaden en printen.
Per mail ontvangt u een activatiecode waarmee u 24 uur toegang tot het artikel kunt activeren.

24 uur toegang € 19,75 (excl. btw)

Uw aankoop activeren

Heeft u een activatiecode, dan kun u uw product hier activeren.